fredag 8. mai 2020

På denne 8. mai - i takknemlighet

Kjære leser,
Det er lenge siden jeg har skrevet noe på denne bloggen, men vurderer å ta det opp igjen. Siden 1. mars i år har jeg og kona bodd i København, nærmere bestemt Frederiksberg. Jeg er nestleder for Frelsesarmeen i Danmark og har hatt en spesielt start på grunn av Corona-krisen. Jeg deler stadig en del ting på Facebook, og i dag la jeg denne ut på min vegg:

I dag, 8. mai, på min konfirmasjonsdag (1977 i Stavanger Domkirke), er det en rekke markeringer som betyr mye i mitt og manges liv. I takknemlighet nevner jeg :

1) Friheten - den dyrekjøpte - for Norge som nasjon, som vi igjen fikk i 1945. (Jeg finner nå fram mitt norske flagg og takker for alt det symboliserer - på den norske flaggdag - frigjøringsdag)

2) Frelsens Hær i Danmark ble startet i dag, for 133 år siden. Gratulerer, kjære alle offiserer, soldater og medlemmer her i Danmark!

3) Den Store Bededagen - "hvedeknopper" er nå fortært til morgenmad - og bønner bedes ekstra for land og folk.

Så er jeg også i dag ekstra glad for å oppleve danskenes stor kjærlighet til fellessang og salmesang. Den kjente Philip Faber synger hver dag, med alle som vil, på Dansk TV DR1. I dag fikk vi være med på denne sterke salmen, som er skrevet av den danske presten og dikteren Christian Richardt i 1867.
Den gir ekstra mening i dag.

Alltid freidig når du går
veier Gud tør kjenne,
selv om du til målet når
først ved verdens ende!
Aldri redd for mørkets makt!
Stjernene vil lyse;
med et Fadervår i pakt
skal du aldri gyse.
Kjemp for alt hva du har kjært,
dø om så det gjelder!
Da er livet ei så svært,
døden ikke heller

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar